1997 januárjában születtem Győrben. Egészen kiskorom óta életem része a sportolás vagyis inkább a mozgás szeretete. Ez könnyen adódott abból is, hogy alapból sportolói családba születtem bele. Szüleim a kajak sportágának köszönhetőn ismerték meg egymást. Bátyám fiatal korában szintén jó kajakos volt.

9 évesen 2006 tavaszán kezdtem el lejárni édesapámmal a győri kajak – kenu vízitelepre kajakozni, édesapám megtanított annyira jól úszni, hogy lemerjen vinni. Meg is ragadtam Borsodi Géza edzőnél, aki egyből látott bennem tehetséget és a nyári szezon után már vitt a csoportjával versenyekre, ahol sikerült dobogóra is állnom.

2014-ig kajakoztam, addig a legjobb eredményeim: 2x Magyar Bajnoki cím váltó versenyben, csapat hajóban is Magyar Bajnoki dobogós helyezéseket kaptunk és egy Maraton Magyar Bajnoki 3. helyet is szereztem. Ezekre büszke is vagyok!

2014 – ben jött egy kisebb töréspontom és kerestem egy másik sportágat. Egyik hónapról a másikra váltottam. Augusztusban még csapathajóban versenyeztem a verseny szezon végéig, majd szeptemberben pedig bekopogtam a Bro’n’sis Tánciskola ajtaján. Én ezt a táncot egyszerűen mondva Utcai Táncnak hívom. Egyszerűen imádom a zenét és sportolóként úgy éreztem, meg kell rá mozdulnom, illetve sokszor a zene kezd el mozgatni. A tánc terén is jártam versenyekre, de leginkább a fellépések játszották a központi szerepet. Táncórákon is a nyílt napok után, mikor jöttek újabb táncos lelkek, az edzőim az örömömre több alkalommal is engem kértek meg, hogy segítsek Nekik egy kicsit a fejlődésükben.

2019 augusztusában a győri GymBeam Fitnessben kezdtem el várni a vendégeimet személyi edzésekre és páros edzésekre. Októbertől pedig elkezdtem megismerkedni a Yakuza Fitness falaival is. Itt ragadtam és imádom! Mindenki barátságos a hangulat családias. Minden edzésen szól a jobbnál jobb zene és az edzőtársakkal húzzuk egymást, hogy kibírja jobban a gyakorlatokat. Versenyzésképp adódott 1-2 akadályfutó verseny is, melyek nagyon tetszettek és a jövőben is célom lesz eljutni ilyen versenyekre és persze felkészülni rájuk. Az akadályfutás mellett ami érdekel az a Calisthenics sportága a kitartott látványos elemekkel.

Versenyekre való felkészülési időszakban, mint erősebb csapattag segítettem a csapattársaimnak a teszteken meghajtani, motiválni őket, hogy a kitűzött céljaikat eltudják érni és ezek a tapasztalatok erősítsék majd az életük során is. Azok, akik sportolnak mindig jobban teljesítenek a hétköznapokon, mint akik nem.

„Mikor szólok, hogy „most!” 10 csapás erősebb és megpróbálsz elém kerülni sikerülni fog!”

2018 – ban mentem el az IWI – be tanulni és 2019 volt, hogy Fitness edzőit majd 2020 – ban személyi edzői végzettséget szereztem. Továbbiakban rehabilitáció és erőnlét irányába is folytatni fogom az edzői tanulmányaimat.

Tánciskolai sportolásom közben elkezdtem a fitnesszel is megbarátkozni, táncedzőimmel és 2-3 csoport társammal eljártam évekig heti 1 alkalommal – talán 2015 lehetett – a Győri Speedfitbe csoportos TRX edzésekre Bögi Viktor edzőhöz. Nagyon szerettem oda járni. Ekkor még sajnos műszaki irányban tanultam a Lukács Sándor Szakgimnáziumában, de ott eldöntöttem, hogy én ezt nem akarom tovább, engem a sport érdekel és edző illetve masszőr akarok lenni. Motiválni, inspirálni és segíteni szeretném az embereket.

Hogy miért a Yakuza Fitness és nem másik edzőterem?

Azért, mert funkcionális szemléletmódban, azaz alapvető emberi mozgásmintákra építjük a gyakorlatainkat, térben gondolkodunk kreatívan és nem kötött mozgáspályákban mozgunk – aminek számomra rehabilitációból van értelme vagy testépítés célból. Meggyőződésem, hogy egy nem sportoló embernek sokkal jobb lesz a fittségi állapota ebben a rendszerben, mint egy gépparkos edzés során.

Hogy mit kapsz, ha ellátogattok az edzéseimre?

Hát megbánni biztos, hogy nem fogjátok! A hangulat király lesz. A munka folyik izzadásig, de mellette szórakozás lesz. Az edzéseimet összefogom úgy kovácsolni, hogy minél több összetevője legyen.

Táncos oldalam lévén megfűszerezem ritmikai gyakorlatokkal is, illetve a teljesítmény fokozáson kívül lesznek megelőző és felhozó technikák.

Célom, hogy fokozzam a teljesítményeteket és az erőszinteteket a lehető legkisebb sérülési kockázattal és a jó mozgást megszerettessem minden korosztállyal.

A jó teljesítmény pozitív mellékhatása a jó forma is!

Képzeld el, hogy Te vagy az a szobor, aki faragja le magáról a felesleget. Minden egyes faragással egy – egy újabb célt érsz el. Tűzzetek ki célokat és segítek elérni. Gondoljatok erre mindig, ha majd jöttök hozzám edzésre.

Milyen témakörben fordulhattok még hozzám?

Részletes életmód tanácsadással is rendelkezésre állok, azaz hogyan legyél “Biohacker”, mint pl. helyes légzés fontossága, cirkadián ritmus, fénykörnyezet hatásai, böjtölés, edzéstervezés.

Pongrácz Benedek órái

  Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat
  06.00 - 07.00 Early Morning
  06.00 - 07.00
  Pongrácz Benedek
  Early Morning
  06.00 - 07.00
  Pongrácz Benedek
  Early Morning
  06.00 - 07.00
  Pongrácz Benedek
  07.00 - 08.00
  08.00 - 09.00
  09.00 - 10.00
  10.00 - 11.00
  11.00 - 12.00
  12.00 - 13.00
  13.00 - 14.00
  14.00 - 15.00
  15.00 - 16.00
  16.00 - 17.00
  17.00 - 18.00
  18.00 - 19.00 ABS
  18.00 - 19.15
  Pongrácz Benedek
  ABS
  18.00 - 19.15
  Pongrácz Benedek
  19.00 - 20.00
  Click on the class name to get additional info

  Hétfő

  Kedd

  Szerda

  Csütörtök

  Péntek