Krio szauna, hidegterápia

Krioterápia

A szolgáltatás igénybe vételéhez előre bejelentkezés szükséges a
+36 (20) 958-2986-os telefonszámon.

A krioszauna a hagyományos szauna hatásmechanizmusának ellentéte. A szervezetet nagyon rövid időre (2-3 percre) -120°C és -170°C közötti hőmérséklet alá helyezi. A fülkében folyékony nitrogén elpárologtatásával jön létre az extrém hideg hőmérséklet.

A krioszauna minden egyes használati ciklusát megelőzően 2-3 perces időtartamra van szükség a hőmérséklet megfelelő lehűtéséhez.

Amit a krioszauna használatáról tudni érdemes:

  • Egyedülálló technológiája lehetővé teszi, hogy az ember a rövid idő alatt kényelmesen elviselje az alacsony hőmérsékletet és élvezze pozitív regeneráló hatását.

  • Fülkéjének hideg hőmérséklete a berendezésen kívül elhelyezett kriogén tartályból származó folyékony nitrogén elpárologtatásával állítható elő. A tartály a fülkén kívül helyezkedik el.

  • Padlózatának magassága a felhasználó testmagasságához állítható, így a kezelés során az álló helyzetben lévő felhasználó vállmagasságig „merül el” a hideg gázokban.

  • Minden egyes használati ciklusát megelőzően 2-3 perces időtartamra van szükség a hőmérséklet megfelelő lehűtéséhez.

  • A készülék használata után egy ún. szárítási fázis következik, amely során a kabinban és a generátorban visszamaradt nedvesség automatikusan eltávolításra kerül.

Szépségipar

A krioterápiás kezelés serkenti a vérkeringést és eltávolítja a testben lévő méreganyagokat. A szépségiparban bőrfiatalító, öregedésgátló és heggyógyulást elősegítő hatása miatt alkalmazzák. Segít a bőrbetegségek, bőrhibák kezelésében, valamint a ráncok és a narancsbőr elleni harcban. Edzi az arc izmait, erősíti a hajat és a körmöket.

Sport

A hidegterápia a sportgyógyászat bevált eszköze. Gyors regenerációs folyamatokat indít el a testben, támogatja az akut és krónikus sportbetegségek utáni rekreációt. Fokozza az élsportolók teljesítményét, állóképességét, valamint biztosítja a kiváló fizikai és érzelmi állapot fenntartását a versenyek előtt.

Wellness

A krioszauna a wellness hétvégék sztárja! Jótékony hatása már az első alkalom után érezhető. Beindítja a sejtek természetes módon történő regenerációját, serkenti a vérkeringést és jóleső 

bizsergéssel tölti el a testet. Segít a stressz okozta fizikai és érzelmi problémák kezelésében, egyszerre ellazítja és felfrissíti a pihenni vágyókat.

Egészségügy

A krioterápia az orvostudomány számos területén hatékonyan alkalmazható. Erősíti az immunrendszert és a beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait. Különösen ajánlott sebészeti beavatkozások, ízületet, gerincet érintő műtétek utáni rehabilitáció során, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére valamint az érrendszer krónikus gyulladásának kezelésére. A tüdőgyógyászat, reumatológia, ortopédia, neurológia, hepatológia, nőgyógyászat és bőrgyógyászat szakterületeinek gyógyító eszköze.


A szolgáltatás igénybe vételéhez előre bejelentkezés szükséges a +36 (20) 958-2986-os telefonszámon.

A bejegyzés szövege, a videó és a képek a Krio szauna hivatalos honlapjáról, a http://www.krioszauna.hu weblapról származik.