Csoportos vagy személyi edzéssel kezdjek?

Őszintén szólva, nem tudjuk, hogy Te, aki a képernyő / telefon / tablet előtt ülsz milyen kvalitásokkal bírsz. Azonban ha minden áron választ szeretnél kapni kérdésedre, akkor nézzünk néhány szempontot, hogy el tudd dönteni, hogy mégis merre tovább.

A személyi és a csoportos edzések között elsősorban a vendégek számában és a kifizetendő díj lerovásában van óriási nagy különbség. Személyi edzéseket maximum 4 főig tartunk. Itt egy olyan izolált edzésről van szó, ahol személyre szabott munka folyik a problémás területekre koncentrálva. Elsősorban a probléma jellege, súlya, illetve az elérendő specifikus cél az, ami meghatározza, hogy erre az edzésfajtára van-e leginkább szükséged vagy esetleg azonnal kezdhetsz a csoportos edzéseinken.

A csoportos edzések lazább szerkezetben, de maximális edzői irányítás és figyelem mellett zajlanak. A közhiedelemmel ellentétben a csapat nem Veled foglalkozik. Itt ugyanis “Mindenki saját magának csinálja”. Elmondom, hogy – mint gyakorló Yakuzás – miért szeretek csoportos edzésekre járni:

  • A pozitív közegért, ami a bejárattól egészen az edzés végéig végigkísér.

  • A barátokért, akikkel itt ismerkedtem meg.

  • A jó hangulatért, amit egy-két, olykor több személy biztosít.

  • Az edzőért, aki mindig változatos edzéseket tart és soha nem tudhatjuk, hogy az aznap mit ígér.

  • A csapatszellemért, ami versengésre hív fel, ha azt elfogadom vagy épp átlendít a nehézségeken, ha már feladtam volna.

  • A példákért, amikből erőt meríthetek.

Bármelyikre is esik választásod, az első és legfontosabb szabály, hogy ne fordulj vissza! Nem a fogorvoshoz készülsz. Készítsd össze az edzéscuccodat, nézd ki magadnak az edzésidőpontot és gyere el. Eljönni nehéz, nem végigcsinálni. Hallgass az edzőre és kezdőként vagy újrakezdőként mindennek csak a felét csináld meg. Jelezd, ha valamilyen problémával küzdesz, de ne keresd a kifogásokat. Nemtől, kortól, fizikai állapottól függetlenül biztosak vagyunk benne, hogy képes leszel megtalálni a Neked való edzésformát, csak legyél türelmes magaddal.